Avui: 09:00-14:00 h , 16:00-20:00 h 972883714 972882655 669269994
Temps de lectura 1 min.

Davant el confinament per posar-li fre al coronavirus, el teletreball ha sigut una opció per a moltes empreses. Treballar des de casa pot sonar molt bé, però per no patir cap lesió associada i teletreballar de manera saludable, és aconsellable que prenguis certes mesures.

És molt probable que no tinguis un espai adaptat al treball a casa, pel que procura trobar la forma de tenir les condicions de treball més similars a l’oficina. Escull un espai de la casa que tingui llum natural, en el que la temperatura sigui igual que a la resta de la casa i que estigui ventilat. És ideal que et proporcioni privacitat perquè et puguis concentrar millor en les teves tasques.

Un cop ubicat a l’espai més idoni, és important que controlis algunes pautes posturals i de descans que t’ajudaran a teletreballar de manera saludable.

Teletreballar de manera saludable-canalfarmaciaonline

LESIONS QUE POT COMPORTAR A CURT TERMINI EL TELETREBALL

El teletreball pot comportar a curt termini certes lesions. Quan estàs davant un ordinador, tendeixes a tenir el coll i el cap més avançats que el cos, això provoca que músculs com el trapeci superior i l’elevador de l’escàpula es mantinguin rígids, els quals de forma aguda poden provocar mal de cap per compresió dels nervis.

Teclejar durant moltes hores et fa tenir les espatlles avançades i tancar la caixa toràcica. Els músculs pectorals i els subescapulars són els que es veuran més contracturats.

Si estàs assegut o asseguda moltes hores, el teu maluc té tendència a anar relliscant poc a poc fins que la regió lumbar ja no està assegurada tocant el respatller de la cadira. Els músculs que es veuran afectats són el psoasiliaco i la porció llarga del quàdriceps.

Ens passem moltes hores amb els genolls flexionats cosa que repercuteix en els isquis. Si els isquis estan molt rígids en relació a la pelvis, la zona lumbar se’n veu ressentida.

L’esport pot ser un bon aliat per evitar aquestes molèsties i seguir teletreballant saludablement. Segueix la nostra taula d’estiraments!

Teletreballar de manera saludable-canalfarmaciaonline

Rutina facilitada per l'entrenador Willy Acosta.